Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Червона" зона вдарила по спортивній репутації Луцька

Три національні змагання з легкої атлетики перенесли на наступний тиждень через оголошення в Луцьку "червоної" зони карантину. Частина тренерів просили взагалі забрати змагання з Волині, бо бояться за здоров'я спортсменів. Про це повідомляє власкор Гал-інфо.

У Луцьку 5-6 серпня мали відбуватися: чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів, 8-9 серпня командний чемпіонат України з легкої атлетики, чемпіонат України з бігу на 10000 метрів.

У коментарі президент Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк розповів при якій умові змагання можуть відбутися наступного тижня.

"Змагання перенесли на наступний тиждень, але це при умові, що з Луцька знімуть статус "червоної" зони. Якщо ж цього не відбудеться, то ці змагання перенесуть в інше місто на вересень. Чому так, бо треба оголошувати тендери на проведення змагань, тобто це бронювання готелів, стадіону тощо.

Щодо нинішніх змагань, які перенесли, то, зазвичай, щороку приїжджало близько тисячі людей. Втім, враховуючи ситуацію з коронавірусом, є певні обмеження щодо кількості людей на площу. Ми очікували на приїзд до півтисячі гостей. Але вийшло так, що заручниками ситуації стали не лише ми, а й легкоатлети всієї України", - пояснив Володимир Рудюк.

Та додає, що це негативно впливає на спортивний імідж міста.

"На сьогодні Луцьк вважається одним з основних міст в Україні, де можна проводити легкоатлетичні змагання, бо відповідає усім необхідним вимогам. Втім, через "червону" зону в нас були певні дискусії на конференції ради федерації легкої атлетики України. Зокрема були тренери, які просили забрати з Луцька змагання, мовляв, тут, на їхню думку, через оголошення "червоної" зони жахлива ситуація із захворюваннями на COVID-19. Як результат, ми тут дуже багато програємо в іміджевому, репутаційному плані", - наголосив президент Федерації Легкої атлетики Волині.

Нагадаємо, в Луцьку оголосили "червону" зону з 3-го серпня, коментуючи ситуацію голова Волинської облдержадміністрації назвав це "статистичною помилкою". Попри це, обласна комісія ТЕБ і НС вирішила, щоб запровадити в місті жорсткіші правила карантину. Через це Луцький замок закрили, перестали працювати частина музеїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ