Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чеські лікарі вперше приїхали до Львова оперувати пацієнтів з воєнними травмами

Чеські спеціалісти з реконструктивної та пластичної хірургії приїхали до Львова. Протягом тижня у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) вони оперуватимуть пацієнтів, які постраждали внаслідок війни.

Це перший візит чеських лікарів в Україну у межах програми Medevac, повідомили в ЛМР. 

Це спеціальна урядова гуманітарна місія Міністерства внутрішніх справ Чехії. До Львова за цієї програмою прибули спеціалісти з Університетської лікарні Брно: троє хірургів та анестезіолог. Протягом перших чотирьох днів візиту чеські лікарі вже проконсультували понад 30 пацієнтів центру НЕЗЛАМНІ, та разом з українськими колегами виконали 5 операцій. Долучаються іноземні фахівці лише до лікування складних випадків воєнної травми та її наслідків: важкі опіки, рубцеві зміни, кісткові та тканинні дефекти.

«Серед втручань, які ми виконуємо, об’ємні мікрохірургічні операції рук. Це складні операції, які вимагають специфічних навичок. Не йдеться про невідкладну допомогу. Це, швидше, вторинна хірургічна допомога при множинних мінно-вибухових пораненнях рук та ніг», - розповідає реконструктивний хірург з Чехії Якуб Голубек. Це те, каже лікар, чим він та його колеги хочуть і можуть допомогти Україні зараз.

У межах місії чеські та українські лікарі обмінюються досвідом проведення складних реконструктивних та пластичних операцій і працюють над впровадженням нових методик лікування пацієнтів, які зазнали мінно-вибухових травм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ