Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Член правління Суспільного мовлення Ярослав Лодигін подав у відставку

Наглядова рада НСТУ задовільнили заяву про звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного мовлення.
Ярослав Лодигін

Про це у фейсбуці розповів член наглядової ради, голова комітету з аудиту Суспільного Мовлення Вадим Міський, - передає Суспільне.

Повідомляється, що Ярослав Лодигін сам подав у відставку. Раніше голова оргкомітету Нацвідбору на "Євробачення-2022", член правління Суспільного Ярослав Лодигін заявив під час пресконференції, що готовий піти у відставку, щоб підтвердити чисту репутацію Суспільного.

За словами Лодигіна, для нього довіра до Суспільного як інституції – головна причина, чому він працює у компанії:

"Зараз бачу від суспільства, від суспільства, вираженого у наглядовій раді НСТУ, сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити криштально чисту репутацію Суспільного у цій справі", - сказав він.

Також він вибачився, якщо образив когось своїм коментарем - йдеться про фразу про "гори й ліси" на адресу виступу Kalush Orchestra. Нагадаємо, коментуючи виступ гурту, Ярослав Лодигін сказав:

"Ми вже декілька разів представляли себе як Україна, як українці, як такі люди з лісів, люди з гір в даному випадку".

Нагадаємо, у середу, 16 лютого, Оргкомітет ухвалив рішення про припинення участі у Відборі Alina Pash.

Євробачення-2022 відбудеться в італійському місті Турин в арені Pala Olimpico за участі 41 країни спочатку у півфіналах 10 і 12 травня, а потім у великому фіналі — 14 травня.

Нагадаємо, що 12 січня під час фіналу національного відбору було визначено, що співачка Alina Pash представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 піснею "Тіні забутих предків". Результати голосування нацвідбору залежали від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Аліна Паш отримала 15 балів: 8 балів від журі та від 7 глядачів. Разом з тим, у Мережі з'явилася інформація, що співачка виступала в окупованому Криму, що спричинило скандал.

У зв'язку з цим співачка надала довідку, яка начебто доводить, що вона не порушувала Закон України. При цьому активіст Сергій Стерненко заявив, що цей документ - підробка.

Згодом Державна прикордонна служба Україна заявила, що не створювала та не надавала документ, який Alina Pash передала Суспільному мовнику в рамках її участі у відборі на Євробачення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ