Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Чого нас навчає Наша Державність?

Львівський історичний музей за фінансової підтримки Українського культурного фонду завершує підготовку над виставково-освітнім проєктом, що присвячений історії становлення української державності.

“Historia magistra vitae est. Наша Державність” - ось назва нового проекту, що невдовзі буде презентовано у стінах Львівського історичного музею.

Проект покликаний висвітлити основні аспекти українського державотворення. Основний акцент буде зроблений на аналізі структури та засад існування різних форм української держави. Відвідувачі зможуть ознайомитись з історією української державності, проаналізувати основні форми та засади існування держави та емпіричним шляхом змоделювати країну майбутнього. Зокрема у спеціально відведеній едукаційній зоні кожен із відвідувачів зможе покерувати розподілом надходженнями державного бюджету, взяти участь у виборах тощо.

За словами музейників це сприятиме поглибленню знань про історію української держави та вихованню відповідальних громадян, адже основною цільовою аудиторією проекту є шкільна молодь. “Наша Державність” у перспективі може стати першим із низки взаємопов’язаних виставково-едукаційних проектів, які реалізовуватимуться у Львівському історичному музеї: “Наша Писемність”, “Наша Зброя” ітд. Таким чином, серія проектів буде висвітлювати та популяризувати українську історико-культурну спадщину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ