Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чоловік Тимошенко цікавиться: а чим займається опозиція?

Голова Міжнародної громадської організації «Батьківщина» Олександр Тимошенко обурений тим, що опозиція «фактично здала» голосування за декриміналізацію статей Кримінального й Кримінального процесуального кодексів України, за якими незаконно засуджена екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Про це йдеться в переданій УНІАН заяві МГО «Батьківщина».

При цьому О.Тимошенко сумнівається, що «наша доблесна прокуратура на чолі з Пшонкою і Кузьміним поворушать хоча б пальцем, щоб з'ясувати джерела викиду інформації та незаконної публікації в ЗМІ, чого вони жодного разу не спробували й не захотіли зробити в багатьох попередніх випадках незаконного розміщення відеозаписів із Качанівської колонії та харківської клініки».

Зокрема, О.Тимошенко зазначає, що «останнім часом у деяких засобах масової інформації з'являються відомості, які є частиною життя того або іншого громадянина. З дозволу сьогоднішньої влади йде суцільне прослуховування приватних розмов, зламування й перевірка приватної пошти, спостереження за людиною в місцях особистої гігієни. Ну де ж ще людині сховатися від цікавого погляду «щурів» і «крис» сьогоднішнього Президента? Влада незаконно записує й незаконно публікує розмови чоловіка з дружиною, листування дочки та інше. Сьогодні в Україні немає людини, за якою б не спостерігали, стежили, записували. Наразі всі бояться всього...».

«Я весь час задаюся питанням – а чи такої влади ми хотіли й чи таке життя чекали багато років тому, коли в 1991 році проголосували за незалежність, затверджували наш Герб і Гімн, писали нову Конституцію? Чи могли тоді ми собі уявити, що через 20 років життя в нашій багатій ресурсами, людськими кадрами, промисловим і науковим потенціалом країні, в 2011-2012 рр. ми опинимося на найостанніших місцях у всіх світових рейтингах зі свободи слова, доходів населення, смертельних захворювань (туберкульоз, СНІД тощо), ступеню корупції, тривалості життя, але з лідируючими місцями за смертністю шахтарів, швидкістю розширення епідемії СНІД, а також за кількістю політв'язнів», - зазначає О.Тимошенко.

На його думку, виправити цю ситуацію можна лише «повністю й безповоротно» змінивши «цю владу, що прокралася й забрехалася, раз і назавжди».

«Але я хочу запитати ще: чим займається й що робить сьогоднішня опозиція? Чому сьогодні не робляться максимальні зусилля для того, щоб забезпечити свого лідера – Ю.Тимошенко від подібних провокацій? Чому фактично здали голосування за декриміналізацію статей, за якими незаконно засуджена лідер опозиції? Чому не наполягали на пакетному голосуванні призначень чергових чиновників і декриміналізації статей? Чого побоялися?», - ставить питання чоловік екс-прем'єра.

За словами О.Тимошенка, «сьогодні настає межа – та межа, за якою вже немає повернення. При жодному режимі влада не опускалася так низько до родичів і переслідування дітей. Ця влада вже впала на дно. Далі падати нікуди».

МГО «Батьківщина» вимагає негайного розслідування незаконного прослуховування й публікації приватних розмов Ю.Тимошенко і членів її сім'ї, фактів зламування приватної пошти членів сім'ї Ю.Тимошенко та інших епізодів. «Ми закликаємо міжнародну громадськість дати оцінку цим подіям і оголосити бойкот режиму Януковича», - йдеться в заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ