Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чорногорія та Північна Македонія не братимуть участі в Євробаченні 2023

Країни не братимуть участь у пісенному конкурсі Євробачення, що пройде в Ліверпулі наступного року через фінансову складову участі.

Фото: Depositphotos

Як пише ВВС, мовники сплачують внесок за участь у конкурсі, але сума залежить від розміру країни. Оскільки росію відсторонили від участі в пісенному конкурсі через вторгнення на територію України, а вона була великим фінансовим вкладником,  деякі країни попросили заплатити більше. 

«Крім значних витрат на реєстраційні збори, а також витрати на перебування у Великій Британії – ми також зіткнулися з відсутністю інтересу з боку спонсорів, тому ми вирішили спрямувати наявні ресурси на фінансування поточних і планованих національних проєктів». -  повідомляє громадський мовник Чорногорії RTCG.

У заяві MRT(телевізійна компанія) йдеться, що «збільшення реєстраційного внеску за участь», а також енергетична криза в Північній Македонії змусили їх прийняти таке рішення.

Загальна вартість усіх мовників, залучених до участі, зазвичай становить приблизно 5 мільйонів фунтів стерлінгів, але точна сума, яку платить кожен учасник, не розголошується.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ