Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“Чорний” – універсальний солдат!

Фото Служби зв’язків з громадськістю 68 ОЄБр імені Олекси Довбуша.

Солдат Володимир із позивним “Чорний”, якому серед інших військовослужбовців 68 Окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Оперативного командування “Захід” цими днями Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Олександр Сирський на передовій лінії фронту вручив нагороду “Хрест доблесті”, разом із бойовими побратимами знищив чимало російських окупантів, проявив особисту мужність та героїзм. Він не в одному бою довів, що заслуговує на високу відзнаку!

Гранатометник одного з підрозділів 68 ОЄБр на позивний “Чорний” родом із Козівського району, що на Тернопільщині. До повномасштабного вторгнення рашистських окупантів працював водієм-“далекобійником”. Мобілізувався з Радехівщини, що на Львівщині. 

Раніше боєць із власного досвіду ділився, як витримати перше бойове хрещення?

“Пішли ми на перший вихід. Дуже непросто дійти на позицію і потім звідти вибратися. Але головне – не впасти в ступор чи в паніку, просто робити те, чому тебе навчили. Психологічно не здаватися”, – казав гранатометник Володимир із побратимами представникам  Служби зв’язків з громадськістю рідної бригади.

А за першим випробування були й наступні... І не одне. І не десять…

Зараз про “Чорного” говорять так: зарекомендував себе дисциплінованим, сумлінним солдатом, у бойовій проявив себе мужнім, хоробрим військовослужбовцем, продемонстрував високий рівень професійної підготовки і самоорганізації, спроможність виконувати поставлені завдання в складних умовах.

І ці слова солдат сторицею підтвердив реальними діями на фронті.

Наприклад, у травні цього року він виконував бойове завдання неподалік одного з населених пунктів у Донецькій області. Перебуваючи під постійними ворожими артилерійськими обстрілами, діючи з ризиком для життя, військовослужбовець під час відбиття ворожого штурму позицій єгерського роти прицільним вогнем з стрілецької зброї забезпечив своєчасну та якісну вогневу підтримку, особисто знищив 5 окупантів. Ворожу атаку було відбито та втримано займані позиції.

Згодом “Чорний” у складі розвідувальної групи виконував бойове завдання в районі іншого селища на Донеччині. Цього разу наші хлопці штурмували позиції загарбників. Долаючи запеклий опір рашистів, він сміливо просунувся вглиб позиції ворога, прицільним автоматним вогнем відправив у пекло ще 4 ворогів, а на довершення зачистив окопи від залишків ворожих сил.

Фото Служби зв’язків з громадськістю 68 ОЄБр імені Олекси Довбуша.

Закріпившись на відбитому в окупантів рубежі, розвідувальна група опинилася під прицільним ворожим артилерійським вогнем: солдат був поранений, але відмовився від евакуації та продовжив виконання бойового завдання.

За ці та інші прояви військової доблесті та відваги, вірність Військовій присязі солдат Володимир разом із іншими побратимами отримав від Головнокомандувача  Збройних Сил України генерала Олександра Сирського нагороду “Хрест доблесті”.

Фото Служби зв’язків з громадськістю 68 ОЄБр імені Олекси Довбуша.

Отримати додаткову інформацію бажаючі поповнити лави славетної єгерської бригади можуть за тел.: 099-387-87-18 або 093-055-25-98.

Відділ зв’язків з громадськістю Оперативного командування “Захід”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ