Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чотири закарпатські замки отримали власника

На Закарпатті чотири замки, а саме в Середньому, Виноградові, Королеві та Квасові, які є пам’ятками національного значення отримали власника – Закарпатську обласну раду.
фото - https://ua.igotoworld.com/

Про це у Facebook повідомив перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета.

За його словами,  в лютому головою обласної ради Олексієм Петровим  була створена відповідна робоча група, яка взялася за вивчення правового статусу і фактичного стану пам’яток культурної спадщини. 

"За цей час ми підготували відповідні проекти рішень, узгодили їх з головами відповідних громад, розглянули на комісіях обласної ради і 25 лютого проголосували на пленарному засіданні ради, прийнявши ці обєкти у власність. Після цього рішення Комунальною установою «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради було здійснено ряд заходів", - зазначив він.

Шекета додав, що тепер буде змога фінансувати або співфінансувати реставраційні чи консерваційні роботи на цих замках, тобто зберігати ці пам’ятки для наступних поколінь.

За його словами, відповідна проектно-кошторисна документація вже готова і фінансування на ці роботи також є завдяки зусиллям іншого комунального підприємства обласної ради - АРР "Закарпаття".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ