Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Чуркін назвав ОБСЄ необ'єктивною в своїх оцінках ситуації на Донбасі

Росія категорично проти будь-яких нових форматів у справі врегулювання кризи в Україні і вважає, що ОБСЄ недостатньо "об'єктивна" в своїх оцінках ситуації. Про це заявив постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін на засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому діяльності ОБСЄ в 2016 році, повідомляє Укрінформ.

«Важливо не забувати про небезпеку розмивання або зміни існуючих форматів, таких як контактна група або нормандський формат. Висунення нових ініціатив лише відволікає від повного виконання Мінських домовленостей», - сказав Чуркін.

На думку російської сторони, цілком достатньо і формату співпраці між ООН і ОБСЄ з українського питання. Чуркін наполягає на тому, що «практичні зобов'язання» зі стабілізації ситуації лежать на самих сторонах конфлікту, до яких Росія себе не зараховує. 

Чуркін також за традицією назвав українську революцію «державним переворотом», причому викрив у підтримці її «деяких членів ОБСЄ». І одночасно заявив, що ця організація «не має ні політичного, ні морального права випускати з уваги розслідування трагедій на Майдані в лютому і в Одесі в травні 2014 року”. 

Говорячи про події того часу, посланець Москви звинуватив Київ у відсутності бажання до інклюзивного діалогу для вирішення конфлікту з різними регіонами, ухваленні «повістки, запропонованої радикалами», що, за його словами, і стало причиною не лише «повного хаосу в економічному і політичному житті України», але і невиконання нею ряду ключових положень Мінського пакету сьогодні. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ