Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Чи безпечно дітям жити у Львові?" - результати дослідження

Упродовж 17-23 травня 2021 у світі триває VI Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Відтак, команда КУ Інститут міста підготувала аналітику, щоб відповісти на запитання: чи є Львів – містом безпечним для дітей? Про це повідомили 18 травня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Нижче подаємо матеріал дослідження.

Безпека на дорогах

За даними поліції, за 2 роки кількість дітей, які потерпіли у ДТП знизилась на 21%: із 165 (2018) до 131 (2020). Щодо летальних випадків, то 2013 року зафіксовано найбільше дитячої смертності у ДТП (5 осіб).

Безпека від морального та фізичного насильства

За офіційними даними, спостерігаємо зниження рівня домашнього насильства 42%: із 72 до 42 випадків. Але потреба у превентивних методах надалі є актуальною, оскільки діти можуть боятися звертатися за допомогою до правоохоронних органів. Нагадаємо, що упродовж пандемії до соціальних служб майже вдвічі частіше звертались через домашнє насильство: 90 сімей (2019) та 167 сімей (2020).

Злочин і кара серед дітей

Упродовж 3-ох останніх років фіксуємо зниження випадків кримінальних злочинів, вчинених неповнолітніми: із 46 до 25 випадків, що становить 39% різниці до 2019 та є найменшим значенням із 2012 року. Якщо 2019 року було арештовано 2 дитини, то 2020 року – 1 дитина.

Безпечне соціальне середовище

Почуття безпеки – це суб’єктивне сприйняття, проте воно дозволяє побачити зрілість суспільства. Запитуючи у мешканців, чи впевнені вони, що інші допоможуть їм за нагальної потреби, фіксуємо: 49% батьків вважають, що їхній дитині нададуть допомогу у складній ситуацій, та 54% молоді вважають, що зможуть особисто отримати таку допомогу.

Дослідження реалізоване спільно із МолоДвіж Центр. Львів / MoloDvizh Center. Lviv ТВОРИ у межах ініціативи Громада, дружня до дітей та молоді UNICEF Ukraine.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ