Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи будуть поселяти невакцинованих студентів у гуртожитки?

На брифінгу щодо епідемситуації на Львівщині директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис повідомив, що “тривога” є помилковою, а вакцинацію проводять лише за бажанням.
фото умовне

Про це інформує кореспондент Гал-інфо.

“На початку були певні чутки, що студентів будуть змушувати, створювати перепони, когось не будуть поселяти в гуртожитки, когось будуть виселяти звідти. Насправді цього немає. Це є підхід першочергово керівництва і свідомість усіх осіб щодо того, щоб бути вакцинованими. Ми всюди говоримо про те, що вакцинація є абсолютно добровільною. Як показує досвід вакцинуватись потрібно, адже захворюваність буде зростати, - розповів Орест Чемерис.

Як повідомив  проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Національного Університету "Львівська Політехніка" Роман Корж, в університеті вакцинація розпочалась ще в травні, хоч він і працював у дистанційному форматі. Тоді ректор організував вакцинацію для викладачів. В перший період кількість викладачів, які виявили бажання вакцинуватись, сягала 1300 осіб, що становить понад 50% викладацького складу. Після другої хвилі доручили також забезпечити вакцинацію для студентів.

“Хочу подякувати лікарям, адже вакцина нам поступає постійно. Скільки ми замовляємо стільки й надходить. В нас не було ніяких збоїв як при першому, так і при другому разі вакцинації. 

Координація вакцини здійснюється органом студентського самоврядування, вони здійснюють запис. З 6 серпня ми почали вакцинацію в студмістечку та наразі зі студентів, які живуть в гуртожитках, проходять практику або працюють на роботі провакцинувались вже понад 400 осіб ”, - інформує Роман Корж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ