Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чи готові поляки робити внески на відновлення українських пам’ятників?

Громадський активіст Олег Радик вважає, що з поляками, які останнім часом піддались антиукраїнській істерії, сваритися не слід, однак треба встановити у Львові скриньки для пожертви на відновлення українських пам’ятників у Польщі.

Ідея така, щоб поляки, які приїздять до Львова, мали змогу покаятись, зробивши особистий внесок у відновлення наших пам’ятників, що стоять у Польщі. Про це Олег Радик заявив у програмі "Вечір у Львові" на каналі ТРК Львів.

«Я би пропонував встановити у Львові скриньки для пожертви на відновлення пам’ятників, які понівечені польськими шовіністами. Аби поляки приїжджали і бачили ці скриньки та мали можливість внести свою лепту", - сказав координатор ГО "Економічний бойкотний рух" Олег Радик.

За оцінко, Українського інституту національної пам’яті з моменту вторгнення Збройних сил Російської Федерації на територію України, в Польщі була розгорнута кампанія нищення українських військових пам’ятників і могил: «Спершу ми спостерігали окремі акти вандалізму: нанесення ксенофобських написів, обливання монументів фарбою тощо. Зазвичай такі дії вчинялись невідомими вночі і в подальшому не розслідувались польськими правоохоронними органами. Однак згодом подібного роду дії набули масового та зухвалого характеру. Лише в період 2014 по 2016 рр. на території Республіки Польщі було скоєно щонайменше 14 актів вандалізму щодо українських пам’ятників та місць поховань».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ