Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи потрібні собакам снігові черевики?

Як зазначає ветеринар з Великобританії Шон МакКормак, як правило, собачі чоботи не завдають собаці болю. Однак вони можуть призвести до значного дискомфорту, тому ветеринар не радить їх купувати.

Він зазначає, що собакам надзвичайно важко пристосуватися до носіння взуття, оскільки вони обтяжують лапи і обмежують рухи.Однією з найпоширеніших проблем із собачими взуттям є те, що власникам домашніх тварин важко зрозуміти, правильно вони підібрані для тварини чи ні. Це може завдати великого дискомфорту вашому вихованцеві і зробити прогулянку для нього дуже складною.

Як зазначає видання "My dog", попри те, що це може бути модно, більшість собак не потребують будь-якої форми взуття.

Подушечки лап собаки достатньо міцні, щоб витримувати сніг, лід і мерзлу землю. Вони пристосовуються до холоду і створені, щоб виживати на вулиці. Велику роль у цьому відіграє температура тіла, оскільки подушечки притягують теплу кров до шкіри, щоб зберегти її теплою. Тканина на подушечках лап собаки створена для захисту від низьких температур до -35 градусів.

Тканина на лапах собаки є найміцнішою шкірою на всьому тілі, а її структура дозволяє їм підтримувати зчеплення та баланс. Коли собаці вдягають взуття, вони втрачають зчеплення, а поверхня стає слизькою, що ускладнює ходьбу вашому цуценяті. Ви можете отримати подібний досвід, якщо будете ходити в шкарпетках по слизькій підлозі.

Але варто зазначити, що хоча подушечки лап міцні, вони не є непорушними. Під час прогулянок взимку собаки більш схильні до порізів та тріщин, тому власникам собак потрібно бути максимально обережними. Якщо ваша собака почала підіймати лапи під час прогулянки, або якщо вона надмірно облизує подушечки, це може бути ознакою того, що у вашої собаки болять лапи.

Як захистити лапи собак?

Бальзам для лап або продукти на основі вазеліну можуть допомогти зберегти лапи вашої собаки взимку. Перед тим, як вирушити на прогулянку, нанесіть бальзам на лапи собаки, щоб створити бар’єр, який допоможе запобігти потраплянню снігу, льоду та інших хімічних речовин у тріщини лап.

Крім того, це допоможе зберегти їх подушечки зволоженими, що особливо важливо взимку, коли повітря стає сухим. Повернувшись із прогулянки, обов’язково витріть його!

Догляд відіграє величезну роль у захисті лап вашого цуценяти в холодний період. Потрібно підстригати довгі волоски на лапах вашої собаки, тоді льоду, снігу та засобам проти льоду буде важче чіплятися та висихати на шкірі і викликати подразнення. Однак, будьте особливо обережні під час підстригання цих ділянок або зверніться до професійної служби догляду.

Під час прогулянок взимку собаки піддаються впливу дорожньої солі, та інших засобів, що може бути надзвичайно небезпечним, оскільки може подразнювати шкіру, викликаючи сухість, тріщини і навіть опіки на подушечках. Ще більш небезпечно для собак, якщо вони облизують ці речовини, які можуть бути токсичними, з лап або шерсті. Ці шкідливі продукти сидять на їх шерсті та лапах, тому важливо, щоб, коли ви повертаєтеся з прогулянки з собакою, ви очищали її подушечки лап, щоб видалити будь-які хімічні речовини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ