Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи служитимуть львівські строковики на передовій?

Чи служитимуть строковики на передовій? Таке питання хвилює людей призовного віку. Відповідь на нього Гал-інфо отримало від керівника Львівського обласного військового комісаріату Олександра Тіщенка.
Керівник Львівського обласного військового комісаріату Олександр  Тіщенко. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Керівник Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/2

Як зазначив Олександр, сьогодні призов до лав збройних сил України увійшов в активну фазу. На Львівщині відбувається перша відправка призовників. Загалом з Львівщини відправлять 870 чоловік. Це особи, які служитимуть в лавах Національної гвардії України, Державній прикордонній службі, Збройних силах України та інших військових формуваннях.

"Хочу подякувати свідомим призовникам, які добровільно з'явились в призовний пункт та військкомати. Особливо хочу подякувати батькам, які виховали справжніх патріотів, які з гідністю відслужать і виконають свій обов'язок як громадяни України.

На жаль деякі громадяни бояться віддавати своїх дітей на строкову службу. Вони мають побоювання, що їх діти потраплять на передову в ООС. Хочу наголосити що це неправда, такого немає. Військовослужбовці строкової служби на фронт не йдуть. Більше того, від початку війни жоден зі строковиків не потрапив на війну. Хочу всіх запевнити, не попадуть, не треба цього боятись", - зокрема зазначив Тіщенко.

У перший тиждень Львівська область відправляє близько 40% від запланованої кількості призовників, що становить орієнтовно 370 осіб.  Через тиждень ми вийдемо на 50%.

Враховуючи що Збройні сили України постійно розвиваються, то ці люди мають у перспективі гідне майбутнє. Через півроку несення служби кожен солдат матиме змогу підписати контракт і продовжити службу як професійний військовий. Також вони можуть вступити до закладів вищої освіти ЗСУ, і для цього не потрібно буде здавати ЗНО, а лише внутрішні іспити закладу.

Щодо громадян, які мають вищу освіту, то вони служитимуть рік, ті що не мають - півтора року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ