Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Чи виживе криптовалюта і чого чекати на ринку в найближчому майбутньому

На початку 2022 року на ринку криптовалют почалося стрімке падіння, яке стало сюрпризом для значної кількості його учасників. Цікаво, що більшість чомусь не очікували настільки різкої зміни динаміки на ринку цифрових валют. Однак вже за підсумками третього кварталу ситуація трохи стабілізувалась.

Інструмент міжнародних розрахунків

У третьому кварталі 2022 року торги криптовалютами скоротились на 16%, а капіталізація ринку зросла на 11% і, як наслідок, настрої трейдерів стали більш оптимістичними. Дізнатись більше про ситуацію можна, ознайомившись з діяльність кращих криптовалютних бірж, зібраних на CryptoCart

Більшість аналітиків сходиться на думці, що потрібно перестати дивитися на криптовалюти як на спекулятивний інструмент і почати розглядати його як корисний інструмент для міжнародних розрахунків. Тим більше, що рівень проникнення криптовалют в різні сфери постійно росте. За підсумками 2021 року обсяг криптовалютних трансакцій зріс на 567% та досягнув рекордних $15,8 трлн. Огляд кращих торгових платформ, в тому числі популярної криптобіржі Байбіт дивіться за посиланням.

Про поширення криптовалюти свідчить:

  • збільшення кількості торговельних точок, в яких можна розрахуватися криптовалютою;

  • можливість сплачувати за товари через Mastercard, Visa та PayPal (обсяг трансакцій за криптовалютними картками Visa за підсумками першого кварталу поточного року перевищив $2,5 млрд).

На думку експертів, ринок буде надалі розвиватись при умові створення регулятивного середовища. Регулювання ринку посилить інтерес інвесторів до цього класу активів. Таке бачення підтверджується також результатами останнього опитування професійних інвесторів від MLIV Pulse. Агресивні дії Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) та інших наглядових органів позитивно позначаються на галузі, оскільки великі учасники ринку готові з більшою ймовірністю інвестувати в криптовалюти після посилення вимог у цій сфері.

Якщо учасники ринку дослухаються до вимог, зокрема, щодо посилення прозорості емітентів та посередників, це сприятиме поглибленню ринку, зниженню маніпулятивності та чутливості криптовалют до ситуативних чинників та новин. Відповідно знизяться і курсові коливання. Щоб у криптовалютного ринку було майбутнє, цифрова валюта повинна отримати чіткий юридичний статус, а учасники ринку — право на легальне ведення бізнесу і захист своїх інтересів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ