Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Чи закінчиться війна на Донбасі цього року?

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак заявив, що упродовж року Росія виведе свої війська з Донбасу. Утім, гібридна війна триватиме ще довго. Опісля для України почнеться нелегкий етап, коли Києву доведеться займатися реінтеграцією цих територій і людей. Так вважає воєнний експерт співголова ГІ "Права справа Дмитро Снєгирьов.

Дмитро Снєгирьов: "Примітно, що такими заявами влада України намагається нав'язати суспільству думку, що прийняття закону про реінтеграцію окупованих територій безальтернативне. Представники Міністерства з питань тимчасово окупованих територій роблять певні заяви з метою зондування настроїв суспільства – вкидають пробний шар, а потім влада спостерігає, як реагує суспільство.

 Фактично українців ставлять перед фактом, що начебто закон про реінтеграцію ОРДЛО вже прийнятий і треба зосередитися на програмах реінтеграції окупованих районів Луганської і Донецької областей. Президент хоче вкинути у суспільство думку, що незважаючи на всі зусилля політичної опозиції, громадських активістів і ЗМІ, закон практично ухвалено. І це неприхований тиск на депутатський корпус.

 Щодо заяви заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака про те, що гаряча фаза війни на Донбасі закінчиться вже цього року, то варто зауважити, що це може відбутися лише за рахунок інтересів України.

Багато що залежатиме від того, наскільки спецпредставнику США Курту Волкеру і адміністрації Трампа вдасться натиснути на Росію. Волкер вже заявив, що існуючий конфлікт стає для Росії "дорогою проблемою".

"Ми повинні змінити статус-кво. На зустрічі президента Трампа з президентом Путіним Трамп сказав, що вирішення українського питання важливо для США, так як це є перешкодою для поліпшення відносин США і Росії. Наша мета - відновлення суверенітету і територіальної цілісності України і безпеки та охорони всіх громадян України, незалежно від національності і релігії ", - заявив він.

Це наочно свідчить про плани Вашингтону. Ключова фраза – поліпшення відносин США і Росії. Тобто вирішення конфлікту на Донбасі буде не військовим шляхом і не за рахунок США чи Росії. А тільки за рахунок компромісів з боку України.

При цьому треба відзначати той факт, що не варто плутати Трампа і Конгрес, який наполіг на розширенні антиросійських санкцій і ввів певні обмеження для адміністрації президента, що не дозволяють йому вільний рух на зближення з Росією"..

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ