Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи запровадять в школах Львівщині уроки екології?

Постійна комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації нещодавно ініціювала звернення Львівської обласної ради до Кабінету Міністрів України про запровадження в шкільній програмі обов’язкових уроків екологічного виховання та освіти.
Ілюстративне фото

У комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради таке рішення підтримують. 

Ідеться про реалізацію пілотного проєкту проведення уроків екології в закладах освіти Львівської області, які б були присвячені вихованню у дітей громадської екологічної свідомості, навчанню культури сортування сміття, знайомству з альтернативними видами енергії тощо.

“Уроки екології - це дуже крута ініціатива, і я впевнений, що вона буде впроваджена. Робота йде і з кожним роком наростатиме, бо іншого варіанту просто немає. У нас свідомі  люди, просто поки що не мають звички, їм зараз дивно, що стоїть окремий контейнер для пластикових пляшок, окремий для органіки, а пізніше приїжджає машина і закидає це все разом.  Але насправді пластикові пляшки забирають компанії, які збирають сміття, вони їх потім самі сортують і переробляють. Відповідно, коли буде сміттєпереробний завод, це все буде вестися туди і там перероблятися”, - зазначив Володимир Лучишин, голова екологічної комісії ЛМР. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ