Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чим більше українці споживатимуть електрики, то більше буде обмежень

Компанія "Укренерго" закликає українців зменшити користування електроприладами не лише ввечері, а й вранці. Це дозволить уникнути подальших відключень світла.
Фото: UNSPLASH

Про це пише компанія у своєму телеграм-каналі.

"Сьогодні вже з восьмої ранку Україна споживає на 6% більше електроенергії, ніж учора. Тому наразі диспетчерський центр "Укренерго" вимушено застосував обмеження споживачів у Києві та Київській області, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях", — йдеться в повідомленні.

Головною причиною обмежень споживачів є потреба знизити навантаження на магістральні мережі, щоб ремонтники "Укренерго" мали час відремонтувати обладнання, пошкоджене потужними ракетними обстрілами. 

"Ми не закликаємо не вмикати світло та електроприлади увесь день, але просимо ставитися до електроспоживання розсудливо вранці - з 8-ї до 11-ї години та ввечері - з 17-ї до 23-ї", — додають там.

В Укренерго зазначили, що найменший рівень споживання електроенергії – вночі. Тому саме тоді краще користуватися обігрівачами, пральними машинами, вмикати бойлери, посудомийки та інші енергозатратні прилади.

До слова, Львівобленерго повідомляє споживачів про причини відключення електроенергії на певній вулиці чи в громаді зокрема через свій сайт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ