Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Данія запровадила прикордонний контроль із Німеччиною

Данія запроваджує паспортний контроль на кордоні з Німеччиною, щоб запобігти в'їзду біженців без документів. Про це заявив прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен, повідомляєThe Local.

За словами прем'єра, нові правила набули чинності о 12 годині дня і будуть діяти протягом десяти днів. Після цього прикордонний контроль може бути продовжений на 20 днів, якщо цього вимагатиме ситуація.

Расмуссен зробив цю заяву лише через 12 годин після того, як Швеції почала перевірку документів усіх прибулих з Данії, і прем'єр-міністр заявив, що цей крок був "реакцією на рішення Швеції".

"Це дуже серйозний крок і він повинен розглядатися у світлі серйозної міграційної кризи, з якою зіткнулася Європа. Це, ймовірно, найбільша і найскладніша криза, яку ми бачили в цьому столітті", - зазначив Расмуссен.

Прикордонний контроль на німецькому кордоні не буде "один в один" копією шведської моделі, в якій приватним транспортним компаніям поставлено завдання перевірки документів всіх пасажирів.

Замість цього данська поліція буде проводити вибіркові перевірки на поромах та у потягах, які прибувають з Німеччини.

"Не всі пасажири з Німеччини будуть перевірятися. Поліція не буде просити всіх пред'явити паспорти", - сказав Расмуссен.

Прем'єр-міністр заявив, що він поінформував канцлера Німеччини Ангелу Меркель про своє рішення раніше в понеділок.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ