Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Данилюк представив новий склад наглядової ради "Приватбанку"

Міністр фінансів Олександр Данилюк на брифінгу в п'ятницю, 23 грудня, назвав імена семи членів нової наглядової ради націоналізованого "Приватбанку". Про це повідомило Дзеркало тижня.

До її складу увійшли керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж, керуючий партнер Apollo Global Management Андреа Манетта, член ради директорів ЄБРР від України і екс-заступник міністра фінансів Артем Шевальов, запропонований Світовим Банком фінансист Стівен Сіліг, інвестбанкір і уповноважений по інвестпроектах НАК "Нафтогаз України" Сергій Олексієнко, представник Міжнародного валютного фонду Енгін Анкчакоча і заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

"Ми почали формування наглядової ради із зустрічі з президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, на якій президент запропонував усім міжнародним фінансовим організаціям, зацікавленим у розвитку "Приватбанку", надати своїх кандидатів, щоб ми використовували всі можливі ресурси для його розвитку. До наглядової ради увійшли сім осіб. Голова наглядової ради буде обраний безпосередньо самою наглядовою радою", – пояснив Данилюк.

Франсіс Маліж, у свою чергу, зазначив, що з семи членів нового складу наглядової ради, п'ятеро є незалежними.

Коментуючи інформацію про подальший продаж "Приватбанку", міністр фінансів підкреслив, що терміни в цьому питанні не ставляться: це залежатиме від готовності банку і від ринкових умов.

"Це може бути і шість, і дев'ять років і довше", – припустив Данилюк.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ