Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДБР повідомило про підозру ексберкутівцю

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, повідомили про підозру колишньому працівнику полку міліції особливого призначення «Беркут» підпорядкованого ГУ МВС України в м. Києві.

Ексберкутівець підозрюється у перевищенні влади та службових повноважень на виконання явно злочинного наказу керівництва; в участі у вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше осіб способом небезпечним для життя багатьох осіб, вчинених за попередньою змовою групою осіб; у заволодінні вогнепальною зброєю, яка використовувалась під час вчинення злочинів, за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем, з метою уникнення відповідальності; у терористичному акті; у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій із застосуванням фізичного насильства (ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст.365; ч. 4 ст. 41, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115; ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115; ч. 2 ст. 262, ч. 3 ст. 258, ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК України).

Причетність підозрюваного до вказано злочину було встановлено завдяки експертам балістам Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Засл. проф. M.С. Бокаріуса.

У зв’язку переховуванням підозрюваного від органів досудового розслідування та суду, повідомлення про підозру було здійснено у спосіб, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України.

В даний час організовується розшук зазначеного підозрюваного.

Відповідальність за злочини, у вчиненні яких повідомлено про підозру експравоохоронцю, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ