Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ДБР повідомило про підозру експрикордонникам через пригоди Саакашвілі

Перевищення влади при переміщенні Міхеїла Саакашвілі за межі України - ДБР повідомило про підозру експрикордонникам. Про це сьогодні, 7 лютого, повідомили Гал-інфо у прес-службі ДБР.
Фото ДБР

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань провели обшуки на території Одеської області і  у м. Києві та повідомили про підозру у перевищенні влади або службових повноважень колишнім керівникам підрозділів Державної прикордонної служби України (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що колишній керівник Департаменту оперативної діяльності Адміністрації Державної прикордонної служби України і Окремого відділу Адміністрації Державної прикордонної служби України, організували незаконне затримання Міхеїла Саакашвілі та  його переміщення до Республіки Польща у лютому 2018 року.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід - центральне управління Служби безпеки України.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ