Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДБР затримало на Львівщині інспектора Укртрансбезпеки

ДБР затримало на Львівщині інспектора Укртрансбезпеки, який обклав «даниною» автотранспортне підприємство. Про це повідомили в ТУ ДБР у м. Львові.

Працівники ДБР у співпраці з СБУ затримали на хабарі старшого інспектора Державної служби України з безпеки на транспорті у Львівській області.

Посадовець обклав поборами місцеве приватне автотранспортне підприємство, яке займається внутрішніми та міжнародними перевезеннями. Інспектор повідомив керівнику компанії, що для безперешкодної роботи той має щомісяця платити йому по 150 доларів США за кожен автобус, який здійснює перевезення.

У разі відмови він пригрозив, що підприємство не зможе повноцінно працювати – автобуси будуть зупиняти працівники служби, складатимуть протоколи про адмінпорушення та накладатимуть штрафи.

У червні посадовець отримав від керівника підприємства першу «абонплату» – 600 доларів США за безперешкодну роботу 4-х одиниць автотранспорту. 31 липня, під час отримання наступного «траншу» у сумі 500 доларів США інспектора затримали правоохоронці.

Йому повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внести 151 тис .грн застави та подано клопотання про відсторонення його від виконання обов'язків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ