Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДБР затримало ще одного учасника викрадення Юрія Вербицького

Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР
1/2
ДБР затримало ще одного учасника викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка. Про це інформує прес-службі ДБР.

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку з масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, спільно з Головним управлінням по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора 12 березня 2020 року затримали підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

27 лютого 2020 року йому було повідомлено про підозру в участі в злочинній організації (ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України) та незаконному позбавленні волі і викраденні людини (ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України). У зв'язку з тим, що він не з‘явився на виклик, було отримано дозвіл слідчого судді на затримання підозрюваного.

Слідством встановлено, що мешканець міста Біла Церква Київської області увійшов до злочинної групи із 9 «тітушок», організованої для викрадення та залякування активних учасників Євромайдану та незаконного перешкоджання мирним акціям протесту. 21 січня 2014 року близько 4:00 підозрюваний у складі цієї групи викрав із Олександрівської клінічної лікарні м. Києва активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Після цього потерпілі зазнали катувань, а Юрій Вербицький внаслідок травм та переохолодження помер.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Нагадаємо, слідчі ДБР 10 березня 2020 року затримали іншого учасника цієї організації, підозрюваного у викраденні та катуванні активістів і умисному вбивстві Юрія Вербицького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ