Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Де у Львові збудують арену до “Євробаскету-2015» досі невідомо

Арену до “Євробаскету-2015» у Львові мають почати будувати з квітня. Про це сьогодні, 20 лютого, під час засідання позачергової сесії Львівської міської ради повідомив голова Львівської ОДА Михайло Костюк. Однак, де будуватимуть баскетбольний спортивний комплекс, досі невідомо.

За словами Михайла Костюка, Президент наголосив на тому, що підготовка до чемпіонату «Євробаскет-2015» повинна бути профінансована на основі приватно-державного партнерства, «аби споруди були ефективними».

Як зазначив Костюк, арену будуть використовувати як спортивний об’єкт, а також для проведення концертів.

«Інвестор будуватиме арену власним коштом, а з державного бюджету фінансуватиметься будівництво дитячо-юнацької школи та будівництво тренувальної бази для баскетболістів у Карпатах», - зазначив Костюк.

Для будівництва дитячо-юнацької спортивної школи місто має виділити додатково ще 1,5 га землі.

Окрім того, Михайло Костюк зауважив, що в Карпатський регіон, де будуватимуть тренувальну базу, будуть значні вливання у дорожню інфраструктуру: держава може дати 100 млн грн. 

«Виділенні земельної ділянки – це предмет компромісу та бажання розвивати регіон. Для будівництва арени треба земельна ділянка від 4 до 5 га землі, щоб розмістити всі об’єкти які є у пакеті вимог. Приблизна зайнятість об’єкта - 200 днів у році», - зазначив Костюк.

Він також пояснив механізм фінансування. Інвестор сплатить 20% від загальної вартості, а держава дає гарантії на отримання кредиту.

«Діалог за проведення чемпіонату ведуть багато міст України і є певні вимоги. Нам не можна втрачати таку можливість для регіону», - зазначив Костюк.

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак підкреслив, що позиція депутатів однозначна – подію треба проводити, але, за його словами, з вини міського голови депутати навіть не знали, за що голосували, адже їх просто поставили перед фактом.

За інформацією міського голови Львова Андрія Садового, у Львові розглядають кілька об’єктів спортивної інфраструктури, біля яких пасувало б збудувати новий спортивний об'єкт. Зокрема, розглядали варіант будівництва баскетбольного комплексу біля "Арени Львів", ще один варіант – будівництво у межах чаші стадіону «Україна», а також на ділянці на вул. Ряшівська-проектована.

«Сьогодні працює експертна група, яка детально вивчить можливість будівництва на вул. Липова Алея, 5», - зазначив Садовий на брифінгу.

Він додав, що свої висновки група надасть до кінця тижня. Наразі ухвала щодо виділення землі на вул. Липова Алея, 5 залишається базовою. Сам Садовий зазначив, що є прихильником будівництва арени на вільній земельній ділянці, що на вул. Ряшівська-проектована.

Нагадаємо, що 7 лютого на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за виділення земельної ділянки на вул. Липова алея, 5 - для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу «Євробаскет-2015». Площа ділянки – 2,7 га. Однак 8 лютого ФК "Карпати" висловили обурення, що баскетбольний комплекс запланували збудувати на місці дитячих стадіонів. Депутати почали виправдовуватись, мовляв, вони проголосували, бо їм міський голова сказав: є загроза, що у Львова заберуть Євробаскет. 9 лютого прес-служба Львівської міської ради поширила новину, що спортивна арена на вул. Липова Алея, 5 – ініціатива БК «Політехніка-Галичина» та КПФ «Карпати». Далі прес-служба Львівської ОДА, зіславшись на голову ОДА Михайла Костюка, повідомила, що йдеться про ділянки на вул. Ряшівська-проектована, а також біля "Арени-Львів". Андрій Садовий навіть вивіз журналістів, щоб показати ділянку на Ряшівській. Однак тепер очевидно, що варіант із вул. Липова Алеє залишається актуальним.

Фото: building.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ