Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Спорт

Дедишин не підписував листа, депутатів "розвели", але Садовий заперечує

Сьогодні, 20 лютого, під час позачергового засідання сесії Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що ділянка на вул. Липова Алея, 5 (для будівництва баскетбольної арени) була передбачена в ухвалі, за яку минулої сесії проголосували депутати, і є базовою у підготовці до «Євробаскету-2015». Йдеться про будівництво арени у чаші стадіону «Україна». У своєму виступі міський голова послався на лист від БК «Політехніка Галичина» та ФК «Карпати».

За словами Садового, цю ухвалу готував департамент містобудування спільно із БК «Політехніка Галичина». Він також додав, що там не йшлося про те, саме будуватимуть: чи на тренувальних футбольних полях чи у чаші стадіону.

«Це надзвичайно складний об’єкт і техніку, незалежно від того, де будуватимуть на вул. Липової Алеї, 5, все ж треба буде десь поставити», - сказав Садовий.

Натомість депутат Валерій Веремчук зауважив, що у проекті ухвали мова йшла саме про тренувальні поля, адже графічно саме ці ділянки були обведені на карті, а щодо чаші стадіону, то Веремчук нагадав, що це є майновий комплекс.

Голова фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак зауважив, що з цього приводу проводиться прокурорська перевірка, і те, що міський голова вводить депутатів в оману, він попросив присутнього на сесії представника прокуратури взяти до відома. На запитання, хто нестиме відповідальність за таку ухвалу, яку подали на розгляд депутатів, Садовий попросив надати слово представникам інвестора.

Тоді депутати знову повторили питання.

«За яке введення в оману ви говорите?», - запитав Садовий і продовжив наполягати на тому, аби висловились представники інвестора.

Тоді депутати запитали у Садового чи голосував він за цю ухвалу і той підтвердив, що за  ухвалу він не голосував, але поставив під нею свій підпис.

Як зазначив Садовий, спочатку йшлося про ділянку на пр. Чорновола, але вона не підійшла інвестору.

Натомість генеральний директор ФК «Карпати», депутат Ігор Дедишин зазначив, що не підписував листа, про який говорить міський голова. Він не заперечив співпраці з БК «Політехніка Галичина» і розповів, що між ними був підписаний протокол про наміри.

Натомість зразок листа з проханням про виділення земельної ділянки Дедишин отримав від помічниці першого заступника міського голови, і оскільки там мова йшла про тренувальні поля, то Дедишин цей лист не підписав.

Як зазначив депутат Юрій Кужелюк, що через такі розходженнями у версіях того, що сталося, депутати та громадськість остаточно заплутались.

«Зі слів Дедишина я зрозумів, що нас з ухвалою про виділення землі на вул. Липова Алея, 5 просто "кинули". Якщо чесно, то складається враження, ніби нас намагаються кинути вдруге, тому у мене особисто бажання голосувати за це нема», - заявив Кужелюк.

Дедишин зазначив, що ФК «Карпати» готові співфінансувати проект, якщо баскетбольну арену будуватимуть в чаші стадіону, що дозволить перетворити стадіон «Україна» в універсальний спортивний та кіноконцертний комплекс.

«Цей стадіон став фортецею клубу. Ми не хочемо його руйнувати, а хочемо осучаснити та обладнати так, щоб він відповідав сучасним вимогам», - сказав Дедищин.

На запитання, чи готові ФК «Карпати» надати фінансування в разі, якщо арену будуватимуть не на стадіоні «Україна», Дедишин сказав, що про це треба запитати у власника клубу.

Отож, домовитись про узгоджене рішення - де будувати баскетбольний комплекс - так і не вдалося. Попередня ухвала сесії залишається базовою, а отже єдиною ділянкою поки є тренувальні поля на вул. Липової Алеї, 5.

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк запропонував депутатам: «Давайте я забираю всю команду (інвесторів, будівельників, проектантів та зацікавлених сторін, - ред) до себе, і ми сформуємо здоровий робочий орган і ви будете все знати».

Депутати також наполягли на тому, аби до цього органу увійшли представники депутатського корпусу. Костюк погодився, щоб представником депутатів був секретар ради Василь Павлюк.

Наступна сесії Львівської міської ради буде 28 лютого, але депутати готові зібратися ще раз на позачергову сесію, аби таки вирішити питання виділення земельної ділянки для будівництва баскетбольної арени.

Фото: vgolos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ