Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Деканоїдзе: стрілянина в Одесі - інсценування

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе повідомила, що стрілянина в Одесі, внаслідок якої, як повідомлялося, загинув місцевий адвокат, виявилася спецоперацією поліції по затриманню злочининців.

За словами Деканоїдзе, до правоохоронців звернувся адвокат, "який займає активну позицію в розкритті злочинних схем у сфері розподілу земельних ділянок в курортних районах Одеської області", і повідомив про погрози на його адресу, пов'язані з будівництвом у Затоці.

Поліція кілька місяців вела спостереження за підготовкою до замовного вбивства, а "для затримання організаторів і посередників замаху кілька днів тому правоохоронцям довелося інсценувати вбивство адвоката-заявника".

"У результаті проведення добре спланованої спецоперації під керівництвом Головного слідчого управління Нацполіції і Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції вдалося затримати підозрюваних, а також звільнити заручника, який був викрадений раніше з метою вимагання", - додала Хатія Деканоїдзе.

Вона відзначила, що згадане угрупування кілька років викрадало людей для переоформлення нерухомості.

У понеділок поліція Одещини повідомила про те, що напередодні ввечері двоє невідомих з автоматичної зброї розстріляли автомобіль, внаслідок чого загинув правозахисник. Ім'я адвоката не називалося.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ