Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Деканоідзе вважає, що влада використала її як ширму

Екс-кервник Національної поліції Хатія Деканоідзе вважає, що керівництво країни намагалося використати її та інших реформаторів як ширму, щоб зберегти корупцію.

Про це Деконоідзе заявила в інтерв'ю KyivPost.

Деконоідзе стверджує, що реформатори в українскому уряді займають нижчі посади, а потім використовуються як "цапи-відбувайли", якщо реформи не вдаються.

Деканоідзе сказала, що її сердить поділ в уряді на реформаторів і нереформаторів. На її думку, уряд має бути єдиною командою у боротьбі з корупцією.

"Цій країні бракує цілеспрямованої й міцної команди, яка буде сильно віддана радикальній реформі. Є дуже багато зацікавлених сторін, і немає єдиної команди, зацікавленої в ліквідації корупції", - сказала Хатія Деканоідзе.

Деканоідзе розповіла, що робота в Україні відрізняється від її досвіду в Грузії, де вона була ректором поліцейської Академії країни з 2007 по 2012 рік, і міністром освіти і науки у 2012 році, за президента Саакашвілі.

За її словами, у Грузії було більше політичної волі побороти корупцію.

"У нас була розкіш мати єдину команду", - сказала вона. - "У нас був президент, який прийняв дуже жорсткі рішення".

Деканоідзе пояснила, що в зв'язку з протестами активістів призупинила призначення керівником Нацполіції Черкаської області Валерія Лютого. Однак після звільнення Деконоідзе, Лютого затвердили на посаді.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ