Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Декомунізація, ремонт доріг, допомога ВПО: як минула доба на Львівщині

Від початку липня у Львівській області демонтували 21 радянський памʼятник. про це та інші головні новини області розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Зокрема Самбірська та Глинянська громади декомунізували свій публічний простір повністю. Загалом на Львівщині позбулися 123 об’єктів монументальної пропаганди росії.

У Львівській ОВА напрацювали дорожню карту необхідних кроків для повноцінного функціонування Дрогобицького обласного наукового ліцею від початку наступного навчального року. Спершу у закладі навчатимуть дві сотні дітей. Проведуть ремонт гуртожитку і навчального корпусу. 

Двоє дітей позбавлених батьківського піклування знайшли нову родину на Львівщині. Хлопчик, віком 10 років, та 9-річна дівчинка, які є рідними між собою, проживатимуть в дитячому будинку сімейного типу. У сім'ї тепер 10 дітей. 

«Чеська благодійна організація «Людина в біді» передала гуманітарну допомогу для 18 внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Мурованської громади. Це необхідні для побуту речі. А у селі Чишки Давидівської громади під час благодійної акції зібрали 27 тисяч гривень для закриття потреб земляків, які зараз на передовій. Ще 6 тисяч гривень пожертвували для ЗСУ у Шегинівській громаді під час благодійного турніру з футболу «Разом до перемоги»», - повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За два місяці на дорогах Львівщини комунальники провели заходи з безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення: нанесли розмітки, влаштували пішохідні переходи та огородження, встановили дорожні знаки. 

Упродовж І півріччя 2023 року компанії, які працюють на території Львівщини, до бюджетів громад та обласного бюджету сплатили понад 96 млн гривень рентних платежів від видобування природного газу і нафти.

«До 21 липня у селищі Славсько можна оглянути виставку митця з деокупованої Херсонщини. Василь Чайковський потайки фотографував зруйновані домівки, записував відео, збирав історії людей, які постраждали від російської агресії. Також митець з уламків ворожої зброї створює артоб’єкти. Виставку «Жахливі квіти війни» експонують у народному домі», - розповів очільник області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ