Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Демократія ЄС знаходиться під загрозою, - Яценюк

Європейський Союз, його цілісність та його демократія зараз знаходяться під загрозою. Про це сьогодні, 12 квітня, в рамках 11-го Київського Безпекового Форуму заявив Арсеній Яценюк, лідер партії «Народний фронт», передає кореспондентка Гал-інфо.

Окрім того, у скрутному становищі й ключові цінності європейських країн, свобода слова, віросповідання та право вибору. 

Політик пояснив своє занепокоєння щодо загрози Євросоюзу.

«Наші громадяни потерпають від нового виду політичної зброї – інформаційних технологій, які «залітають» в голови людей із фейковими новинами. Це все для того, аби заволодіти думками та голосом наших громадян, щоб розрушувати демократію із середини.

Тому світ зараз стоїть перед викликами, а найважливіший виклик - це лідерство  вільного світу. Саме це повинно замінити фейкові новини та підтвердити принципи демократії свободи слова. В такі складні часи треба тримати єдність та діяти. А дії – це політичний діалог, військова сила та санкції проти Росії», - зазначив лідер партії «Народний фронт».

Також під час своєї промови Арсеній Яценюк порушив питання прагнення України стати членом ЄС та НАТО.

«Євросоюз - є взірцем свободи для України, це те, чого прагне Україна. Відтак, ми просимо наших європейських партнерів дуже чіткої перспективи для нашої країни», - додав політик.

За його словами, ЄС поділяє прагнення України щодо членства у ЄС і НАТО каже про те, що двері для України відкриті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ