Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат Гінка відзвітував за перший рік роботи в парламенті

Свій звіт за переший рік роботи в стінах Верховної Ради України сьомого демократичного скликання підготував для громадськості голова Львівської обласної організації УДАРу, народний депутат України Ярослав Гінка. Повідомила прес-служба ЛОО ПП "УДАР".

Протягом року головний ударівець Львівщини був автором та співавтором 13 законопроектів.Як законотворець Ярослав Гінка долучився до написання проектів законів, які вносять зміни до Податкового та Бюджетного кодексів України, інших законодавчих актів, що регламентують ведення підприємницької діяльності, захисту малого та середнього бізнесу та антимонопольного законодавства держави. За сприяння народного депутата України Ярослава Гінки, зокрема, було запропоновано внести зміни в низку законодавчих актів та до Податкового кодексу України стосовно оподаткування підприємств за місцем безпосереднього здійснення їхньої господарської діяльності, а не реєстрації офісу та, таким чином, підтримки місцевих бюджетів відповідних районів, міст, сіл та селищ.

За ініціативи Ярослава Гінки у співавторстві з іншими народними депутатами України в українському парламенті зареєстровано законопроект, який врегульовує питання оподаткування доходів громадян України, які працюють за її межами. Цей законопроект враховує позицію більшості українських заробітчан, які офіційно працюють закордоном та унеможливлює подвійне оподаткування їхніх доходів. У законопроекті «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», Ярослав Гінка виступив із законодавчою ініціативою дотримання бюджетної дисципліни та своєчасного перерахування міжбюджетних трансфертів, а також забезпечення прозорості фінансування проектів і заходів за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

В активі народного депутата України є законодавчі ініціативи, які  стосуються питань культурно-просвітницького та патріотичного характеру, відзначення на державному рівні пам’ятних дат та ювілеїв населених пунктів Львівщини. Серед цих ініціатив, зокрема, Ярослав Гінка долучився до написання проектів законів України «Про відзначення 65-річчя від дня народження Героя України В.М.Івасюка», «Проголошення 2016 року в Україні Роком Івана Яковича Франка» тощо. Окремо слід відзначити законодавчу ініціативу парламентаря щодо «надання статусу учасників бойових дій ветеранам руху опору – членам Організації українських націоналістів (ОУН) та Української повстанської армії (УПА)», зокрема, це стосується внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту».

Депутатськими запитами, які були підтримані Верховною Радою України, Ярослав Гінка намагався врегулювати питання покращення інвестиційного клімату в Україні, боротьби з тіньовими доходами чиновників, захисту підприємницької діяльності, боротьби з корупцією на всіх рівнях та погашення заборгованостей м. Львова перед підрядними організаціями в рамках підготовки до Євро-2012.

Загалом Ярослав Гінка підготував 10 депутатських запитів Два з яких були адресовані безпосередньо прем’єр-міністру України, чотири – скеровані до міністерств та відомств держави, ще чотири були надіслані на адресу Генерального Прокурора України. По всіх запитах Ярослав Гінка отримав вичерпні відповіді.

Протягом  року, як голова підкомітету з питань підприємництва комітету Верховної Ради з питань підприємництва, антимонопольної та регуляторної політики Ярослав Гінка проводив робочі групи, зокрема, щодо  питань оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності в Україні, дерегуляції  документів дозвільного характеру, щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах, щодо ліцензування діяльності з виробництва теплової енергії, щодо удосконалення процедури здійснення державних закупівель тощо.

Протягом 2013 року головний ударівець Львівщини провів близько п’ятдесяти зустрічей з виборцями та близько сотні особистих прийомів громадян. Народним депутатом України розглянуто понад сто письмових звернень виборців та підготовлено 110 депутатських звернень. Завдяки депутатським зверненням Ярослава Гінки, наприклад, вдалося відмінити Ухвалу Львівської міської ради № 2029 щодо грошової оцінки земель у м. Львові та не допустити незаконних забудов у місті Лева.

Прийом народного депутата України проводився в приміщенні його громадської приймальні у Львові, за адресою обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» по вул. Наливайка,5. Від початку грудня 2013 року у наметі Київського Євромайдану також облаштовано громадську приймальню народного обранця, де відбувається цілодобовий прийом громадян. Ярослав Гінка є комендантом наметового містечка Євромайдану.  

Парламентар один із перших подав для руху «Чесно» список своїх помічників-консультантів.

Кошти, отримані «на оздоровлення народного депутата України» у розмірі 30 тисяч гривень, Ярослав Гінка перерахував дівчині зі Львівщини на лікування  хронічного псоріазу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ