Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат стер запис журналіста: відкрито кримінальну справу

Слідчим відділом Галицького ВП ГУНП у Львівській області розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста депутатом Львівської обласної ради Іваном Лабаєм. Проваждення було відкрито 21 лютого цього року за заявою журналіста «Гал-інфо» Анни Голішевської за ст 171 ч.1 ККУ.

У заяві, зокрема, зазначено, що 13 лютого журналістка «Гал-інфо» була присутня на  засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я Львівської обласної ради та здійснювала  професійну журналістську діяльність.

За 10 хвилин до закінчення засідання комісії вона спробувала забрати свій телефон, який працював в режимі запису і водночас  «заряджався». Телефон лежав біля крісла, на яке перед тим підсів депутат  від фракції від блоку Петра Порошенка  Іван Лабай, почавши розмову з в. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Іриною Микичак. Депутат почав вимагати стерти запис, але почувши  відмову, видер телефон з  рук і власними руками видалив 30-хвилинний запис.

Зазначимо, що санкція ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) передбачає покарання у вигляді  штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ