Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат Львівської обласної ради Тарас Подвірний призначений представником омбудсмена у Львівській області

Публічне представлення представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Львівській області Тараса Подвірного відбулося у середу, 22 березня, в актовій залі Львівського національного університету.
Тарас Подвірний

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець презентував присутнім в залі керівникам області, установ, депутатам Львівської обласної ради, представникам громадськості та науковцям основні напрямки діяльності команди правозахисників.

«Україна захищає права усіх своїх громадян. Цим ми відрізняємося від росї. Зараз ми дещо змінюємо формат роботи інституції. Важливо, щоб всі розуміли - уповноважений з прав людини – це парламентський контролер, який спостерігає за усіма галузями нашого суспільства через призму захисту прав людини», - наголосив Дмитро Лубінець.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак привітала колегу Тараса Подвірного з призначенням на відповідальну посаду.

«Перед представником уповноваженого з прав людини поставлені непрості завдання. Він повинен стати головним  комунікатором і захисником прав українців, які опинились в біді. Перед усім йдеться про відновлення справедливості для жертв війни та захист прав внутрішньо переміщених осіб, для яких Львівщина стала другою домівкою. В коло його обов’язків також входить допомога родинам військовослужбовцям, зниклим безвісти, полоненим та пораненим. Впевнена, що Тарас Подвірний докладе максимум зусиль в питаннях посилення захисту прав людини», - зазначила Ірина Гримак.

Тарас Подвірний у своєму виступі наголосив, що основну увагу в роботі скерує на розв'язання проблем військовополонених українців, а також на захист прав дітей, третій напрямок – моніторинг функціонування комунальних закладів та місць несвободи на Львівщині. Він пояснив, що відповідно до українського законодавства, представники уповноваженого з прав людини можуть здійснювати перевірки у місцях несвободи і моніторити умови перебування людей.

Після презентації планів роботи Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець та його представник Тарас Подвірний зустрілися з родичами військовополонених та зниклих безвісти мешканців Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ