Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові хочуть починати робочий день з 08.30

Впродовж останніх років у Львові стрімко зросла кількість транспортних засобів, які у годину пік призводять до критичного навантаження вулиць та виникнення корків. Учора, 27 квітня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат від фракції «УКРОП» Іван Гринда запропонував змінити час початку робочого дня у Львові.

Він зазначив, що за результатами численних досліджень найбільший рівень автомобільних заторів у середмісті відбувається у період з 08.15 по 09.30 год.

«Як відомо о 09.00 починають свій робочий день майже  усі державні установи, органи місцевого самоврядування , освітні навчальні заклади та велика кількість підприємств різної форми власності у місті. З таким транспортним колапсом стикалось багато міст. Європейський досвід наших західних сусідів пропонує різні підходи до вирішення цієї ситуації. До прикладу, у Німеччині початок робочого дня з 07:00 – 07:30 год., у наших сусідів поляків робочий день починається о 08:00 год.», - зазначив Іван Гринда.

За його словами, проаналізувавши відсоткове співвідношення початку роботи у загальноосвітніх навчальних закладах, органах місцевого самоврядування та комунальних установах міста, поряд з будівництвом транспортних автошляхів та капітальним ремонтом старих вулиць, звернувся до міського голови Львова з пропозицією ввести з 1 вересня 2017 року, робочий графік у загальноосвітніх школах, закладах місцевого самоврядування та комунальних установах міста початок робочого часу з 08:30 – 09:00 год.

Відповідно депутат Іван Гринда звертається до керівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності розглянути запропоновану ініціативу.

Він переконаний, що такі нововведення значною мірою розвантажить ситуацію на дорогах міста та дозволить львів’янам за більш комфортних умов користуватись громадським транспортом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ