Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Спорт

Депутатів обдурили, аби врятувати «Євробаскет-2015»?

Інвестору підходить ділянка на вул. Липова Алея, 5 - для будівництва баскетбольної арени у Львові. Про це сьогодні, 20 лютого, під час позачергового сесійного засідання Львівської міської ради повідомила представник НПЗ "Галичина", що фінансує БП "Політехніка Галичина", Олена Жуковська.

За її словами, у Львові вже давно працюють над реалізацією цього проекту. Останні 9 місяців обговорювалось питання, за яким проектом будувати.

Вона сказала: «Вивчали проект берлінської арени, арени в Литві. Львівські проектанти хотіли збудувати на пр. Чорновола арену у формі піраміди, але там не вирішеним залишалося питання паркінгу, згодом інвестор вирішив будувати за типовим проектом, щоб пришвидшити будівництво, зважаючи на стислі терміни».

Як сказала Олена Жуковська, якби депутати на минулій сесії, 7 лютого, не проголосували за надання ділянки під стадіон, то Львів уже не брав би участі в боротьбі за право проведення чемпіонату.

"Ми ув’язались в драку, аби мати шанс перемогти у цьому змаганні з право проводити чемпіонат у Львові. Ми показали представнику інвестора чашу стадіону "Україна" і верхні поля. Ми вирішили готувати таку ухвалу, бо інакше б нас не захотіли слухати ні президент, ні прем’єр, і Львів втратив би свій шанс", - розповіда Жуковська.

Натомість голова фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак зауважив: «В драку» не треба було «ув’язуватись», а підійти до нас з нормальним, попередньо напрацьованим рішенням».

Нагадаємо, що на минулій сесії, 7 лютого, депутати проголосували за виділення земельної ділянки площею 2,7 га на вул. Липова Алея, 5 для будівництва арени до чемпіонату з баскетболу «Євробаскет-2015».

Фото:mediaport.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ