Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати хочуть погоджувати призначення високопосадовців мерії

Депутати хочуть погоджувати призначення високопосадовців мерії — повідомила „Гал-info”прес-служба Львівської міської ради. У Львівській міській раді працюватиме робоча група, яка розглядатиме питання призначень на посади керівників департаментів, управлінь та заступників міського голови. Таке рішення було прийняте у понеділок, 15 січня, на засіданні постійної комісії депутатської діяльності та законності Львівської міської ради.
Як пояснив „Гал-infoголова постійної комісії депутатської діяльності та законності Ігор Микитин, згідно із законом про місцеве самоврядування та регламентом ЛМР посади заступників міського голови за поданням мера має затверджувати голова міста, а претенденти на керівників департаментів та начальників управлінь відповідно до положення про депутатські комісії мають проходити співбесіди у профільних комісіях. Із вступом в дію нової структури виконавчих органів Львівської міської ради, яка набрала чинності з 4 січня 2007 року, цю процедуру ніхто не дотримав. Отож зараз, за словами Ігоря Микитина, депутати створили робочу групу із спеціалістів, до якої, зокрема, входитимуть працівники територіальної інспекції праці та управління державної служби, яка, власне, і має розібратися у правомірності призначення високопосадовців мерії. Поряд з тим, наразі завдання комісії лише подати свої висновки, які будуть доведені до відома депутатів та голови міста, а про перезатвердження кандидатур заступників міського голови на сесії Львівської міської ради не йдеться. Скільки часу працюватиме робоча група, Ігор Микитин поки що сказати не може.
„Наше рішення викликало спротив у працівників виконавчих структур. Так, наприклад, що стосується кандидатури заступника міського голови з гуманітарних питань Василя Косіва, то юридичне управління ЛМР стверджує, що депутатський корпус його перезатверджувати не має, адже він просто перейшов з однієї аналогічної посади на іншу. Однак це абсурд, адже вступила в дію нова структура виконавчих органів, відповідно, всі чиновники обіймали нові посади. Однак ми не збираємося йти на якісь конфлікти, йдеться лише про те, що ми повинні дотримуватися процедур, яких вимагає законодавство”, — пояснив Ігор Микитин. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ