Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати ЛОР погодили забезпечення питною водою мікрорайону Сихів

Після тривалого зволікання депутати ЛОР погодили користування ЛКП «Львіводоканал» надрами для забезпечення питною водою Сихова та 13 навколишніх сіл. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Львівській обласній раді.

За словами голови Львівської обласної ради, депутатських корпус не погоджував надання спеціальних дозволів на користування надрами для водозаборів «Глинна Наварія», «Бібрка», «Малешковичі», оскільки не було відкритого діалогу між ЛКП «Водоканал», депутатами та  мешканцями.

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» ініціювала відкрите засідання для обговорення цієї проблеми, під час якої змогла переконати голову ЛОР, що неприпустимо залишати мешканців Сихова та 13 сіл без питної води. Відтак водопостачання не буде призупинене, а ЛКП «Водоканал» продовжуватиме співпрацю зі селами.

Відповідно до рішення, депутати рекомендували Державній службі геології та надр України передбачити особливою умовою надання дозволу зобов’язати ЛКП «Львівводоканал» (Львівську міську раду як засновника) забезпечити приведення сільських водопровідних мереж, які знаходяться в зоні розташування відповідних водозаборів та перебувають на балансі «Водоканалу», до належного стану та забезпечити якісне надання послуг водопостачання цим громад.

Формат відкритої публічної зустрічі для обговорення та вирішення ключових для області питань фракція «Об’єднання «Самопоміч» практикуватиме й надалі. «Ми вважаємо, що всі рішення, які приймаються, повинні прийматися прозоро, відкрито для того, щоб вони конструктивними і йшли на благо всіх мешканців Львівської області» – розповіла голова фракції «Самопоміч» Інна Свистун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ