Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Депутати Львівщини не підтримали реорганізацію психіатричної служби в області

Сьогодні, 19 листопада, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати не підтримали питання про реорганізацію психіатричної служби у Львівській області. «За» таке рішення проголосувало 42 депутати, повідомляє кореспондент Гал-інфо.

Це питання довго обговорювали на сесії. Думки депутатів розділилися. Одні висловлювалися за реорганізацію, а інші висловлювали свої перестороги щодо подальшої долі приміщень та персоналу.

Увесь цей час лікарі та активісти, які прийшли на засідання сесії, вигукували «Ганьба!» під стінами ради.

В процесі обговорення директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак пояснила, що на Львівщині діє три заклади, які надають психіатричну допомогу дорослому населенню: КПН ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня», КПН ЛОР «Львівська психіатрична лікарня «Заклад» та КЗ ЛОР «Львівський обласний психоневрологічний диспансер».

У рішенні депутатам пропонували об’єднати «Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню» та «Львівську психіатричну лікарню «Заклад».

Як зазначила Ірина Микичак, лікарні дублюють функції одна одної, а рішення дозволить оптимізувати роботу та уникнути конкуренції між двома закладами установами. Також йшлося про ефективне використання фінансового ресурсу.

У результаті голосування, депутати не підтримали проект рішення. Після голосування голова Львівської облради Олександр Ганущин запропонував повернутися до цього питання і спробувати проголосувати ще раз. Однак, депутати не підтримали цю пропозицію голови. «За» повернення проголосували лише 36 депутатів.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, депутати Львівщини реорганізували дитячий кардіоревматологічний санаторій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ