Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Депутати Львівщини прийняли програму кредитування житла

Сьогодні, 5 грудня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати затвердили Комплексну програму надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області на 2018 – 2020 роки. «За» проголосувало 62 депутати, передає кореспондент Гал-інфо.

Основними заходами програми є підтримка індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» та забезпечення молоді житлом у Львівській області.

Кредити надаються на спорудження житлових будинків, добудову та реконструкцію, спорудження інженерних мереж, придбання незавершеного будівництва та готового житла.

Згідно з документом, сума кредиту та відсоткова ставка на нове будівництво становить  300 тис грн., придбання будинку – до 200 тис грн., добудова та реконструкція – до 150 тис грн., спорудження інженерних мереж – до 50 тис грн.

Кредитна ставка становить 3% річних. Сім’ї, що мають 3-х і більше дітей – безвідсоткова. Також безвідсотковими є кредити для учасників АТО.
Термін кредиту – до 20 років, а для молодих і неповних сімей – до 30 років.

У першочерговому порядку кредит надається:

- учасникам антитерористичної операції на Сході України;

- ветеранам війни;

- індивідуальним забудовникам для завершення раніше розпочатого будівництва;

-  молодим спеціалістам, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях;

-  внутрішньо переміщеним особам;

- пріоритет при наданні кредиту мають мешканці територій, де органи місцевого самоврядування передбачили співфінансування Програми із місцевих бюджетів.

Стосовно забезпечення молоді  житлом, то право на отримання кредиту мають сім'ї та одинокі молоді громадяни, які визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, а саме:

- сім'я, в якій чоловік та дружина віком до 35 років включно;

-неповна сім'я, в якій мати (батько) віком до 35 років включно має неповнолітніх дітей (дитину);

- одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно;

- військовослужбовці і бійці добровольчих батальйонів, які є учасниками антитерористичної операції та члени їх сімей, добровольці, а також учасники бойових дій,

- сім`я, в якій чоловік або дружина є державним службовцем або працівником органу місцевого самоврядування та має стаж роботи не менше 5 років;

- молоді вчені, подружжя, в якому чоловік або дружина є молодим ученим, та неповні сім`ї, в яких мати або батько є молодим ученим, що потребують покращення житлових умов.

На програму передбачено 2 млн грн..

За 2017 рік програмою скористалося 10 осіб.

Голова Львівської облради Олександр Ганущин нагадав, що раніше депутати прийняли програму де на кредити учасникам АТО передбачили 6 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ