Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Бюджет виживання": депутати Львівщини невдоволені головним фінансовим документом, який ухвалили

Сьогодні, 22 грудня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили бюджет на 2021 рік. "За" проголосувало 80 депутатів. Про це інформує кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.
Фото - прес-служба Львівської обласної ради.

Прогнозований обсяг головного фінансового документа за видатками – 5 134,6 млн грн, за доходами – 5 134,6 млн грн.

Під час обговорення депутати висловили свої зауваження до документу.

Зокрема голова фракції "Батьківщина" Леонід Цибуля наголосив, що їхня фракція "мала сумніви щодо голосування за бюджет".

"Проект бюджету викликає сумніви. Однак вирішили підтримати і найближчим часом повернутися до цього питання", - сказав він.

Депутат від НРУ Богдан Гагалюк також зазначив, що їхня фракція мала сумніви щодо бюджету.

"У 2020 році сильно загальмувала адміністративна реформа. Зараз у нас 7 районів у підвішеному стані, функції місцевої влади не розподілені, що робити – невідомо. У цьому бюджеті немає нічого про ліквідацію державних адміністрацій та створення виконкомів. Адмінреформа, яку готували протягом останні п'яти років,  на сьогодні зупинена. Наразі цей бюджет, який нам пропонують, - це гроші на оплату праці та функціонування установ", - сказав Богдан Гагалюк.

Член бюджетної комісії Львівської облради, депутат від "Самопомочі" Роман Кизима вказав на серйозний дисбаланс між спроможними громадами і бідними громадами. 

"На жаль, але область не зможе їм допомогти. Незважаючи на те, що Україна і світ горить коронавірусом, на медицину виділяють, навіть, трохи менше коштів чим до цього", - сказав він.

Депутат від ВО "Свобода" Едуард Леонов наголосив, що у проекті бюджету закладені величезні корупційні ризики.

"За цей документ ми змушені голосувати. Але потрібно, щоб цей бюджет не став бюджетом катастрофи, а хоча би бюджет виживання", - сказав депутат.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, обласна рада ухвалила бюджет Львівщини на 2021 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ