Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

Депутати Львівщини звільнили Валерія Потюка

Сьогодні, 113 липня, під час засідання сесії Львівської облради депутати проголосували за ліквідацію КП ЛОР "Реставрація та управління замками й палацами Львівщини" та звільнення керівника Валерія Потюка, інформує кореспондент Гал-інфо.
Валерій Потюк

Перед депутатами виступив декан Львівської Політехніки Леонід Озірковський, який розповів про вимоги пікетувальників, які зібралися під стінами Львівської облради.

Він розповів про те, що дії директора КП ЛОР "Реставрація та управління замками й палацами Львівщини" Валерія Потюка направлені на руйнування історичної пам’ятки Миколаївська фортеця.

«Руйнування таких пам’яток – це руйнування нашої державності, які потім можуть призвести до окупації», - сказав він.

Леонід Озірковський заявив, що на Львівщині працює ціла система нищення історичних пам’яток. Валерія Потюка активісти звинувачують у фальшуванні документів, щоб нівелювати статус пам'яток.

«Цього було мало і він написав донос на відомого пам’яткоохоронця Василя Петрика, який сьогодні протистоїть цим діям», - сказав Леонід Озірковський.

Активісти вимагають припинити переслідування Василя Петрика, а також звільнити Валерія Потюка.

«Він нищить нашу культуру та дискредитує вас», - звернувся Леонід Озірковський до депутатів.

Валерій Потюк на сесію не з’явився. Депутати розглянули питання про його звіт, як керівника КП ЛОР "Реставрація та управління замками й палацами Львівщини" без нього.

Депутати проголосували, аби звернутися до Нацполіції та прокуратури щодо перевірки діяльності підприємства та його керівника. Також визнали роботу комунального підприємства незадовільною.

Окрім того депутати вирішили не реорганізовувати підприємство шляхом приєднання його до комунального підприємства «Технічний нагляд», а ліквідувати.

«Працівників та майна підприємство немає. Є лише керівник, якого ми вже формально звільнили», - сказала голова ради Ірина Гримак.

Вона також зазначила, що усі замки у віданні Львівської ОДА, тому підприємство немає чим управляти.

Депутати підтримали питання про ліквідацію КП ЛОР "Реставрація та управління замками й палацами Львівщини".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ