Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Депутати підтримали створення на Львівщині Клінічного центру дитячої медицини

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 19 вересня, проголосували на своєму засіданні за створення на Львівщині єдиної обласної дитячої лікарні на базі КНП ЛОР «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» та КНП ЛОР «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр».

Новостворений «Клінічний центр дитячої медицини» буде надкластерним медичним закладом, включеним у спроможну мережу госпітального округу Львівської області.

Основна мета такого об’єднання – покращення якості та доступності медичного обслуговування дитячого населення, підвищення ефективності використання бюджетних коштів та кадрового потенціалу.

Як розповіла т. в.о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОВА Наталія Літвінська,  після об’єднання нова установа отримає 27 напрямків надання медичної допомоги дітям, залишиться лише розвинути єдину  дитячу кардіохірургію.   

«Через три роки ми маємо шанс переконтрактуватися та успішно увійти у спроможну мережу єдиними дитячим закладом. За кількістю напрямків ми зможемо у майбутньому  претендувати навіть на національний рівень», - зазначила Наталія Літвінська.

За її словами,  трудовий колектив установ не звільнятиметься, а перейде працювати в уже нову об’єднану медичну установу.

Також очікується, що за рахунок програми державних гарантій медичного обслуговування населення дитячий центр отримає додатковий фінансовий ресурс, що дозволить покращити якість і доступність надання педіатричної допомоги в межах госпітального округу Львівської області.

В.о. начальника управління майном спільної власності обласної ради Андрій Білоус наголосив на тому, що майнові комплекси та земельні ділянки медичних закладів залишаться  без змін.

В.о. директора Західноукраїнського спеціалізованого дитячого центру Роман Кізима наголосив, що це непросте рішення, але це шанс для обох лікарень на розвиток та підсилення один одного.

Голова комісії з питань охорони здоров’я та материнства Анна Ярмола зазначила, що профільна комісія заслухала стратегію розвитку закладу, обговорила певні ризики, однак, на її думку, це рішення  допоможе лікарні конкурувати за якість надання медичних послуг з іншими закладами,  і ще один  плюс – більший коефіцієнт контрактування від НСЗУ, покращення оснащення лікарні та спрощення логістики пацієнтів.

Слід додати, що проєкт рішення було обговорено та підтримано комісією охорони здоров’я та материнства та комісією з питань комунального майна обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ