Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати склали рейтинг тих, хто їх ігнорує: Садовий, Зуб, Лозинский, Пушкарьов

Сьогодні, 14 січня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Тарас Чолій звернувся до міського голови Львова Андрія Садового із запитом щодо ігнорування посадовими особами органів місцевого самоврядування депутатських запитів та звернень. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Як зазначив Тарас Чолій, відповідно до Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та їх посадові особи, до яких звернувся депутат місцевої ради, зобов'язані у десятиденний строк розглянути порушене ним питання та надати йому відповідь. 

"Законом передбачено, якщо депутатське звернення чи запит з об'єктивних причин не може бути розглянутим у цей строк, депутату місцевої ради зобов'язані письмово повідомити про це з обґрунтуванням мотивів необхідності продовження строку розгляду. Однак, в порушення наведених вимог законодавства, посадові особи Львівської міської ради ігнорують депутатські звернення та запити і не надають відповідей у встановлені Законом строки, а також не надсилають повідомлення про необхідність продовження строків розгляду. Так, станом на сьогодні із 12 депутатських запитів, поданих депутатами Української Галицької партії, 8 й досі залишаються без розгляду і відповіді. загалом з 65 депутатських звернень без розгляду і відповіді залишаються 23 звернення", - розповів Тарас Чолій.

За його словами, найбільш злісними порушниками є: 

- міський голова м. Львова Садовий Андрій Іванович; 

- начальник управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики ЛМР Зуб Володимир Іванович; 

- голова Личаківської районної державної адміністрації Лозинський Іван Степанович;

- перший заступник міського голови м. Львова Пушкарьов Віктор Леонідович. 

З огляду на викладене депутат просить зобов'язати посадових осіб Львівської міської ради виконати вимоги Закону та надати письмові відповіді на уже подані запити і звернення, а також неухильно дотримуватись встановлених строків в подальшому. 

Також депутат просить притягнути винних посадових осіб до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ