Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівських дітей сподіваються нагодувати за 11 гривень. Батьки проти

Сьогодні, 7 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили Програму безоплатного харчування дітей та учнів у навчальних закладах Львова на 2018 рік. «За» проголосували 47 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Під час обговорення програми депутат Петро Адамик сказав, що коштів, які передбачені на харчування, недостатньо. Відтак, він запропонував передбачити два прийоми їжі хоча б для дітей-сиріт і напівсиріт.

Як зазначила керівник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, на харчування дітей 1-4 класів передбачено 11 грн на один прийом їжі, для діток із малозабезпечених сімей – 13,1 грн.

Вона пояснила, що ці кошті вже передбачені у бюджету міста.

Перед депутатами з критикою програми хотіла виступити представниця Батьківської ради Львівщини, але їй не дали слова.

Депутат Андрій Карбовник запропонував прислухатися до Батьківської ради Львівщини і також збільшити передбачені кошти з 11 грн до 12,5 грн.

Натомість, міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що він також батько і слово представниці Батьківського комітету не надав.

Голова Батьківської ради Львівщини Олена Пономарева із залу прокричала, що батьки не погоджуються із цією програмою.

За її словами, програма не допрацьована і не враховує багато моментів. Також не були враховані пропозиції громадськості.

«Ставлення до дітей – це міра гідності влади, 11 грн – це кошти, викинуті на вітер», - сказала вона.

У документі сказано, що завданням Програми є фінансова підтримка та соціальний захист дітей та учнів навчальних закладів м. Львова через забезпечення їх безоплатним одноразовим харчуванням у загальноосвітніх навчальних закладах та надання безкоштовного харчування у дошкільних навчальних закладах Львова.

Програма поширюється на:

-  Учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів Львова.

-  Дітей із багатодітних сімей, що виховуються у дошкільних навчальних закладах Львова.

-  Дітей із багатодітних сімей, що навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах Львова.

-  Учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям“.

-  Дітей постраждалих учасників Революції Гідності.

Безоплатне харчування дітей та учнів у навчальних закладах Львова здійснюється за рахунок видатків загального фонду міського бюджету Львова.

Управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР повинно забезпечити реалізацію Програми безоплатного харчування дітей та учнів у навчальних закладах Львова на 2018 рік.

Реалізацію Програми проводитимуть у межах видатків, передбачених у міському бюджеті Львова на 2018 рік на галузь «Освіта».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ