Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держав повернули земельну ділянку лісового фонду у Брюховичах

Львівською обласною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішень судів про витребування землі з незаконної приватної власності фізичної особи на користь держави. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Державі повернуто земельну ділянку лісогосподарського призначення загальною площею понад 0,2 га. Вона знаходиться в смт Брюховичі міста Львова.

Встановлено, що селищна рада, всупереч законодавству, розпорядилася землями державної власності, які перебували на праві постійного користування філії «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Своїм рішенням селищна рада відчужила земельні ділянки з лісового фонду. Надалі цими землями незаконно заволоділа фізична особа.

Прокуратура звернулась з позовом про витребування земельних ділянок, який районним судом було задоволено. Проте, з метою ухилення від виконання такого, відповідач об’єднав землі в одну.

Відповідно, прокурори подали позов про витребування новосформованої ділянки, який було теж задоволено, а згодом залишено без змін Верховним Судом.

Вищевказане рішення суду виконано – земельну ділянку повернуто з приватної власності та зареєстровано за Львівською обласною державною адміністрацією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ