Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держава досі не погасила Львову 481 млн грн пільг і субсидій, - ЛМР

Станом на 24 січня, держава досі не погасила Львову 481 млн. грн. пільг і субсидій. Одна з найбільших заборгованостей – 195,3 млн. грн, перед теплопостачальними підприємствами міста, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Міський голова Львова дав доручення в черговий раз скерувати листи у всі державні інстанції та назвав ситуацію, що склалася, загрозливою для функціонування міста та роботи комунальних підприємств.

«Незважаючи на усі наші дії, досі залишається непогашеною з боку держави заборгованість по пільгах і субсидіях у розмірі 481 млн. грн. Це створює велику проблему для роботи усіх наших комунальних підприємств. Тобто, держава не виконує зобов’язань зі свого боку, а з другого - монополісти нараховують пені і штрафи і заганяють наші комунальні підприємства у боргову яму. Це робиться свідомо, без жодних логічних пояснень від НК РЕКП, чи від керівництва держави. Чому немає коштів? Куди вони йдуть? Ми у критичній ситуації», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий під час сьогоднішньої апаратної наради.

Нагадаємо, як повідомляли теплопостачальні підприємства Львова, держава не погасила тепловикам 195,3 млн грн пільг і субсидій: 149,5 млн грн ЛМКП «Львівтеплоенерго» та 45,7 млн грн ЛКП «Залізничнетеплоенерго». Як наслідок, виникає заборгованість перед газовиками за спожитий природний газ.

Станом на 22 січня 2018 р. ЛМКП «Львівтеплоенерго» боргує ПАТ «Львівгаз» 41,4 млн грн, а ЛКП «Залізничнетеплоенерго» 10 млн грн. Однак, як наголошують тепловики, ця заборгованість включає в себе поточне нарахування за грудень місяць, термін сплати яких ще не закінчився. Це 23,9 млн грн по ЛМКП «Львівтеплоенерго» і 6,5 млн грн по ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

«Отож, за поточне споживання газу ми оплатимо ПАТ «Львівгаз» після розрахунку наших споживачів з нами за теплову енергію, тобто до кінця місяця. А решта боргу зможемо оплати лише коли держава розрахується з нами за пільги і субсидії», - додав Степан Пакіж, директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» і в.о. директора ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

З огляду на ситуацію, що склалася із заборгованістю по пільгах і субсидіях, теплопостачальні підприємства неодноразово надсилали листи в Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціацію «Укртеплоенерго». Також листи були скеровані від імені керівництва міста Львова, адже назагал держава боргує Львову погашення 481 млн грн по пільгах і субсидіях -  це пільги і субсидії на теплопостачання, водопостачання, електроенергію, квартплату та ін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ