Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Держава не погасила тепловикам Львова 195,3 млн. грн пільг і субсидій

Як повідомили теплопостачальні підприємства Львова, держава досі не погасила 195,3 млн. грн пільг і субсидій: 149,5 млн. грн ЛМКП «Львівтеплоенерго» та 45,7 млн. грн ЛКП «Залізничнетеплоенерго». Як наслідок, виникає заборгованість перед газовиками за спожитий природний газ. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Значна частина наших споживачів отримують пільги і субсидії на послуги з теплопостачання. Станом на сьогодні держава не погасила ЛМКП «Львівтеплоенерго» 149,5 млн. грн пільг і субсидій та 45,7 млн. грн ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

Це велика сума, яка не дозволяє підприємствам у повному обсязі розрахуватися за газ. Тому, в цій ситуації не через «Львівтеплоенерго» і «Залізничнетеплоенерго» і не через низький рівень розрахунку наших споживачів виникає заборгованість за газ перед газовиками», - розповіли у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Станом на 22 січня 2018 р. ЛМКП «Львівтеплоенерго» боргує ПАТ «Львівгаз» 41,4 млн. грн, а ЛКП «Залізничнетеплоенерго» 10 млн. грн.

«Ми підтверджуємо цю заборгованість. Однак, наголошуємо, що ця заборгованість включає в себе поточне нарахування за спожитий газ за грудень місяць, термін сплати яких ще не закінчився. Це 23,9 млн. грн по ЛМКП «Львівтеплоенерго» і 6,5 млн. грн по ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

Отож, за поточне споживання газу ми оплатимо ПАТ «Львівгаз» після розрахунку наших споживачів з нами за теплову енергію, тобто до кінця місяця. А решта боргу буде погашено, коли держава розрахується з нами за пільги і субсидії. Станом на 1 січня держава заборгувала теплопостачальним підприємствам Львова 195,3 млн. грн за пільги і субсидії», - розповів Степан Пакіж, директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» і в.о. директора ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

З огляду на ситуацію, щодо заборгованості по пільгах і субсидіях теплопостачальні підприємства неодноразово надсилали листи в Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціацію «Укртеплоенерго».

Нагадаємо, назагал держава боргує Львову погашення 481,5 млн. грн по пільгах і субсидіях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ