Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держава ратифікувала співпрацю Львівської та Бібрської громад у сфері освіти

Двосторонній договір про муніципальне співробітництво між двома сусідніми громадами – Львівською та Бібрською – днями внесено до державного реєстру територіальних громад.

Це означає, що Львів та Бібрка витримали всі процесуальні процедури, а держава ратифікувала таку співпрацю, повідомили в ЛМР.

«Це – перший в Україні приклад, коли велика міська громада співпрацює з меншою. І робить це офіційно. А також гарний приклад того, як працюють агломераційні процеси – коли громади, маючи спільні інтереси, об'єднуються», – зазначили в департаменті міської агломерації.

Нагадаємо, торік до Львівської МТГ звернулася Бібрська міська рада з пропозицією укласти договір спільного фінансування комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Личаківського району м. Львова». У цьому центрі вже кілька років навчалася група дітей з особливими освітніми потребами з Бібрської громади. А саме – здобувала дошкільну та загальну освіту. Тож громада вирішила оформити свої стосунки у межах міжмуніципального співробітництва.

Як повідомив заступник директора департаменту міської агломерації ЛМР Роман Кізима, процедура була складною – громадські слухання, кілька рішень сесій у двох громадах. І лише після цього – двосторонній документ про муніципальне співробітництво, який підписали міські голови. А тепер  договір внесено до реєстру територіальних громад.

«Такого типу договорів в Україні наразі небагато – переважно через складну процедуру. Тож особливо приємно, що Львів, а відтепер і Бібрка, є у цьому списку», – зауважив Роман Кізима.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ