Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Державний меморіальний музей Михайла Грушевського відзначить 20-літній ювійлей

18-20 травня у Державному меомріальному музеї Михайла Грушевського у Львові відбудуться заходи з нагоди 20-літнього ювілею музею. Про це повідомили в прес-службі ЛОР.

У програмі святкування:

18 травня - Міжнародний “Форум музейних інновацій”. На форумі обговорюватиметься затверджена Міжнародною Радою музеїв ІСОМ у 2018 р. до всесвітньої програми святкування Міжнародного дня музеїв тема “Музеї в мережі: нові методи, нові відвідувачі”. 
Метою проведення форуму є ознайомлення учасників із сучасними інформаційними і візуальними технологіями, відповідними стандартами, застосуванням їх у музейній практиці, створенням цифрового музейного контенту та застосуванням програмних і технічних рішень до нових технологій інтерактивної музейної комунікації, навчання технології оцифровки.
Формат проведення: презентації, майстер-класи, професійні діалоги і консультації.

19 травня - “Святкування 20-річчя Львівського музею Михайла Грушевського”:

У програмі - покладання квітів до пам'ятника Михайла Грушевського у Львові (пр. Шевченка) (12.00) та до стели Михайла Грушевського на території музею (вул Франка, 154) (13.00).
Також відкриються музейні виставоки:“Скарби Львівського дому Грушевських”,“Музейний вернісаж”, “Пізнаємо Грушевського разом...”

20 травня - Музейний фестиваль “Свято в Президентському саду”. 
Впродовж дня відбуватимуться майстри народної творчості від Марії Іванишин, Степана Помфюка, Ірини Білик, Оксанаи та Дмитра Мартиновичів, ВіриОлеш, Ірини Шевчик, Марти Новицької, Надії Троцько та інших.
Також у музеї заплановані ярмаркові забави, виставки живопису, іконопису, вишивки, виробів з бісеру, книжкові виставки видавництв «Апріорі» та «Світ», майстер-класи з гончарства, соломоплетіння, витинанки, виготовлення ляльки-мотанки та зернових кораликів, хусткування.
Під час фестивалю можна буде насолодитися виступами львівських естрадних виконавців та хорових колективів з Білорусі, Польщі, України.

Свято триватиме з 13 год. до 19 год. 
Адреса: вул. Івана Франка, 154

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ