Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Держкіно дасть 23 млн грн. на фільм про Симона Петлюру

Як повідомили в прес-службі Держкіно, Державне агентство України з питань кіно підписало з компанією-виробником фільму контракт про надання державної підтримки розміром 23 млн 599 тис. 998 грн.

Фільм є переможцем 8-го конкурсного відбору Держкіно і виробляється Національною кіностудією художніх фільмів імені Олександра Довженка. Режисером і продюсером картини є Олесь Янчук. Сценарій стрічки створювався впродовж двох років Михайлом Шаєвичем, Олександром Шевченком та Олесем Янчуком.

Документальна драма охоплює період життя Симона Петлюри, коли той перебував у Парижі, в еміграції. Це був короткий проміжок часу - до того дня, коли Петлюру вбив Самуїл Шварцбард. Ця історія розповідає не лише про план знищення Петлюри, а й про останні дні його життя.

Режисер фільму Олесь Янчук розповів: «Я довгий час збирав матеріали в українській бібліотеці імені Симона Петлюри в Парижі. В Україні працював з хорошими консультантами. Передовсім, з професором та істориком Володимиром Сергійчуком».

Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Цей проект має для українського кінематографа велике культурне і просвітницьке значення. Зважаючи на те, що ім’я Симона Петлюри висвітлювалося радянським режимом лише негативно, це відповідно впливало і на історичну свідомість українського суспільства. Ми раді підтримати проект, оснований на великій фактологічній базі, тож очікуємо справжнього національного фільму».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ